TTC® Training
6 - 8 september (3 plekken)
15 - 17 november
ITB® Opleiding
13 - 14 juli & 3 - 4 augustus (4 plekken)
19 - 20 oktober & 9 - 10 november (3 plekken)

Wat is Kundalini?

Kundalini energie, is een oeroude lichaamseigen energie, welke iedereen mee krijgt bij zijn of haar geboorte.

Kundalini betekent in het Sanskriet, “de opgerolde”

Het symbool voor de Kundalini, welke een slang voorstelt, (vaak komt de slang voor in je droom) draait zich, in ongeveer, drieënhalve slag om de ruggengraat.

Kundalini wordt vaak afgebeeld als twee slangen, die zich om elkaar verstrengelen, terwijl ze in draaiende beweging opwaarts klimmen. Elke cirkel, zorgt voor jouw ontwaken en in balans komen.

In het boeddhisme wordt omschreven dat de Kundalini energie alom aanwezig is. Wanneer de foetus in de baarmoeder vorm begint te krijgen is deze energie opgerold en ligt aan de basis van de ruggengraat. Kundalini energie kan tot de dood onder aan de ruggengraat opgerold blijven liggen, waarna het terugkeert naar de Bron, of het kan worden geactiveerd.

Kundalini energie ontwaakt vanaf de basis van de ruggengraat. Dit gaat opwaarts tot aan de kruin van het hoofd. Dit is van invloed op de chakra’s en jouw persoonlijke ontwikkeling. Het proces kan extreem langzaam verlopen, maar kan ook spontaan plaatsvinden, alsof er een explosie plaatsvindt.

Volgens anderen kan de Kundalini energie pas ontwaken, wanneer de chakra’s “goed” staan. Mijn eigen ondervindingen, hebben mij het inzicht gegeven, dat juist door de Kundalini energie te activeren, chakra’s opgeschoond worden.


Je hebt pas een volledige Kundalini Rising als je het hele pad hebt afgelegd. Je ondergaat een bewustzijnsverandering die heel heftig kan zijn. Alle trauma wordt in die periode verwerkt, je kunt je voorstellen dat dit heel zwaar kan zijn. Dit gebeurt dus niet bij enkel een energie overdracht. Als je Kundalini helemaal is ontwaakt, is die blijvend en je zult deze kracht continue ervaren.

Mannelijke en vrouwelijke energie

Volgens de yogi’s zijn de twee zenuwkanalen, die als slangen langs de ruggengraat omhoog wervelen, een combinatie van mannelijke en vrouwelijke energie.

Ida is het linker kanaal – of slang – vaak afgebeeld in de kleur wit, en representeert het vrouwelijke, de koude en de maan. Pingala is het rechter kanaal, rood, en representeert het mannelijke, de warmte en de zon.

In het midden van de ruggengraat bevindt zich de Sushumna. Dit is het centrale kanaal, waardoor en waarlangs Kundalini omhoog klimt, van de wortel of Muladhara-chakra, tot aan de kroon of Sahasrara-chakra.

Zodra de kundalini energie de hersenen bereikt, of de bovenste chakra’s, is volgens het hindoeïsme de ziel vrij, is mannelijke en vrouwelijke energie samengevoegd en wordt verlichting bereikt of ervaren.

Geblokkeerde chakra’s, uiten zich in fysieke en emotionele verschijnselen, net zoals je fysieke en emotionele gezondheid in omgekeerde zin je chakra’s beïnvloedt; alles is met elkaar verbonden.

Een ontwaakte Kundalini kan wonderbaarlijk mooi zijn. Het helpt de mens het hogere bewustzijn te ervaren, toegang te krijgen tot psychische vaardigheden, het manifesteren te verbeteren, het hart te openen, trilling te verhogen en mededogen en creativiteit te vergroten. Op dit moment is de Kundalini energie een echte hype. Veelal denken we dat als we eenmaal de energie door ons lichaam hebben voelen gaan (door een energie overdracht, of een spontane ervaring met bijv plantmedicijn) dat we of verlicht zijn of dat dit het is. Maar hier gebeurt het pas .Het neemt niet weg dat dit zeker een Kundalini ervaring is.

Je hebt pas een volledige Kundalini Rising als je het hele pad hebt afgelegd. Je ondergaat een bewustzijnsverandering die heel heftig kan zijn. Alle trauma wordt in die periode verwerkt, je kunt je voorstellen dat dit heel zwaar kan zijn. Dit gebeurt dus niet bij enkel een energie overdracht. Als je Kundalini helemaal is ontwaakt, is die blijvend en je zult deze kracht continue ervaren.


Ontwaken

Hoe ontwaak je, jouw Kundalini energie?

Op je spirituele reis, kan Kundalini energie soms door middel van ademhalingsoefeningen, yoga, of door bewustzijn worden opgewekt.

Door te mediteren:

Je maakt gebruik van een standaard ademhalingstechniek: inhaleren vanaf de basis van de ruggengraat of vanuit de buik en vervolgens visualiseren dat de energie naar de kroon van je hoofd stroomt, waarna je in omgekeerde richting uitademt.

Door yoga te beoefenen:

Een oeroude veelzijdige en volledige yogavorm, waarbij dynamische lichaamsoefeningen worden gecombineerd met krachtige ademtechnieken, mantra’s (helende klanken) en meditaties.

Kundalini yoga is zeer gericht op het bewustzijn en activeert alle chakra’s.

Door een leraar die zelf al het hele pad heeft afgelopen en die een Shaktipat (energie overdracht) geeft.

Een onvoorbereid Kundalini proces, zonder goede begeleiding van iemand die zelf dit hele proces nog niet heeft doorlopen, kan ernstige gevolgen hebben. Dit wordt onder meer windziekte genoemd.

Het Kundalini Research Institute (KRI) legt uit:

“Het primaire doel van Kundalini energie, is het opwekken van het volledige potentieel van het menselijk bewustzijn in elk individu”

Met andere woorden:

Erkenning van ons bewustzijn, verfijning van ons bewustzijn en het uitbreiden van dat bewustzijn naar ons onbegrensde Zelf.

Verwijder alle innerlijke dualiteit, creëer de kracht om diep te luisteren, ontwikkel innerlijke stilte en leef met voorspoed en uitmuntendheid bij alles wat je doet.

Kennis, die door middel van leren en bestuderen van spiritualiteit, wordt verkregen, kan Kundalini energie activeren. Het helpt jouw ziel dit te herinneren.

Ons DNA bevat deze “kennis”. Net zoals ons lichaam ook een herinnering heeft. Het verruimen van bewustzijn helpt ons, bij het krijgen van toegang, tot deze oeroude informatie. Dit bevindt zich in allen van ons.


Er is niets aardser dan onze eigen Kundalini energie. Het is een eigen lichaamsenergie met een eigen intelligentie. Door deze energie te laten ontwaken zul je merken dat de wereld er iets anders uit komt te zien.


Ik krijg veel vragen of het niet gevaarlijk is om je Kundalini te openen. Het is een energie die we mee krijgen tijdens onze geboorte. Het is de energie die als je nog in de baarmoeder zit zorgt voor jouw ontwikkeling. Na de geboorte is de energie in sluimerstand nog aanwezig. Door dit kanaal te openen ga je een diepe verbinding aan met jezelf. De Kundalini energie help je in het proces om je te herinneren om hoe het is om verlichting te ervaren. Juist nu in deze tijd waar veel mensen in angst leven is het wonderbaarlijk om dit te ervaren. Je ervaart de verbinding met jezelf en met alles om je heen. We zijn allen verbonden door energie. Je ervaart dan de verbinding tussen alles wat is.

De kundalini energie brengt je tot een zuivere verlichte staat, daar is niets gevaarlijks aan. Ook is het niet gevaarlijk om weer te herinneren wie we echt zijn. Het brengt ons juist tot elkaar.

Facilitator training

Wil jij ook mensen begeleiden op hun pad van de Kundalini energie

 

Train de trainer Kundalini

Leidt zelf Kundalini facilitators op

 

Activiteiten & Workshops

Beleef de magie van energie

 
 

Energie uitwisseling


 
 


Facilitator
opleiding

1.333,-

excl. BTW

 


1:1 sessie

199,--

excl. BTW


 
 
 
 
 
Heb je vragen?

Neem gerust contact met mij op!

Velden met een * zijn verplicht